EROT JA EDUT MONIVAIHEISIIN

Taustaa

Perinteisesti metallin esipesu suoritetaan monivaiheisesti esimerkiksi happo- ja/tai alkalipesulla vesihuuhteluineen, tai liuottimilla – tai näiden kombinaatioilla. Perinteisiin teknologioihin lukeutuvat myös useampivaiheiset fosfatointiratkaisut, jotka puhdistamisen lisäksi muodostavat ei-orgaanisen pinnoitteen. Nämä pesut edustavat laadullisesti matalamman tason esikäsittelyä (maalin tarttuvuus, korroosiosuoja). Korkeampiin laatutasoihin päästään lisäämällä käsittely- ja huuhteluvaiheita, kuten perinteisiin ohutkalvopinnoitteisiin lukeutuvat Zirkonium, Silaani ja Titaani pohjaiset käsittelyt tai sinkkifosfatointi.

Laadun lopputulos on riippuvainen monesta tekijästä, mm. kemikaalien ja huuhteluiden puhtaudesta, lämpötilasta ja käsittelyajasta.

1-vaiheinen Toran 3 poikkeaa edukseen

Toran 3 on liuotinpohjainen prosessi, joka irrottaa suojaöljyn käsiteltävästä kappaleesta ja sitoo sen muodostuvaan polymeeripintaan. Syntyneellä pinnalla on hyvät korroosiosuoja- ja maalintarttuvuusominaisuudet.

Teknologia erottuu toimintaperiaatteeltaan perinteisestä vesipesujen 4-kentästä (vesi, aika, lämpö, liike). Toran prosessissa ei käytetä vettä, kemikaaliliuosta ei lämmitetä, tarvittava käsittelyaika on lyhyt. Käsittelyä voi verrata astianpesukoneeseen, jossa vesi korvataan liuotinpohjaisella kemikaalilla ja lämmittämistä ei tarvita:

– Kappaleissa oleva suojaöljy sitoutuu konversiopintaan (Plaforization teknologia)
– Prosessi ei synnytä sakkaa
– Kemikaalista poistetaan likapartikkelit suodattamalla (liete on myrkytöntä)
– Kemikaali ei menetä tehoaan koskaan – käytön mukainen lisäys riittää

Säilyykö 1-vaiheisen käsittelyn laatu jatkuvassa käytössä?

Käsiteltävät kappaleet, kuten ohutlevytuotteet (suojaöljyllä tai ilman), sopivat erinomaisesti Toran 3 käsittelyyn teollisessa tuotannossa. Ratkaisu ei sovellu kalkin, oksidien tai muiden vastaavien epäpuhtauksien poistoon.

Päämiehellämme on maailmanlaajuisesti yli 250 asiakasta, jotka käyttävät 1-vaiheista (Plaforization) teknologiaa. Esimerkiksi Mercedes, Kawasaki, Canon ja JCB. Suomessa mm. liikennemerkkivalmistaja Kaskea Group Oy (ent. Laatukilpi Oy) on käyttänyt Toran 3 kastoratkaisua vuodesta 2015.

Toran 3 prosessilla saavutettavat ilmastorasitusluokat

80% Suomen teollisesta maalaamisesta mahtuu C3-M luokkaan (suolasumutesti 240t) tai alle. C3-M riittää normaaleihin ulkomaalaustarpeisiin myös Suomen rannikkoalueilla.

Esimerkkejä Toran 3 ratkaisun mahdollistamista ilmastorasitusluokista

– Kiillotettu teräs + Toran + PE maali C3-M
– Puhallettu teräs + Toran + PE maali C4-H
– Alumiini + Toran + PE maali C5-H

Lue lisää edustamiemme ratkaisujen mahdollistamista ympäristörasitusluokista.