EROT JA EDUT MONIVAIHEISIIN

Taustaa

Perinteisesti metallin esipesu suoritetaan monivaiheisesti esimerkiksi happo- ja/tai alkalipesulla vesihuuhteluineen, tai liuottimilla – tai näiden kombinaatioilla. Perinteisiin teknologioihin lukeutuvat myös useampivaiheiset fosfatointiratkaisut, jotka puhdistamisen lisäksi muodostavat ei-orgaanisen pinnoitteen. Nämä pesut edustavat laadullisesti matalamman tason esikäsittelyä (maalin tarttuvuus, korroosiosuoja). Laadun lopputulos on riippuvainen monesta tekijästä, mm. kemikaalien ja huuhteluiden puhtaudesta, lämpötilasta ja käsittelyajasta.

Perinteisiin nanopinnoitteisiin lukeutuvat Zirkonium, Silaani ja Titaani pohjaiset ratkaisut – oikein käytettynä niillä saavutetaan parempi korroosiosuoja ja maalin tarttuvuus. Myös nämä käsittelyt ovat hyvin riippuvaisia prosessin puhtaudesta ja tasapainosta – ja vaativat hyvän esipesun sekä puhdasveden käyttöä (D.I. tai R.O Vesi) toimiakseen lupausten mukaisesti. Löydät tuoteportfoliostamme myös nämä teknologiat – ja korkeamman laatutason Pronortec nanoteknologian (orgaaniseen fosforiin perustuva ratkaisu).

1-vaiheinen Toran 3 poikkeaa edukseen

Toran 3 liuotinpohjainen yksivaiheinen prosessi sitoo suojaöljyn konversiopinnoitteeseen eikä synnytä sakkaa. Mahdolliset käsiteltävien metallien mukana tulevat irtopartikkelit poistetaan suodatuskierrolla.

1-vaiheisessa metallin esikäsittelyssä kappale puhdistuu suojaöljystä ja käsittely synnyttää polymeeripinnan jolla on hyvät korroosiosuoja- ja maalintarttuvuusominaisuudet. Tässä teknologiassa erotutaan perinteisestä vesipesujen 4 kentästä – eli ei tarvita vettä, liikettä, lämpöä ja aikaa tavoiteltaessa vastaavaa laatutasoa.

Käsittelyä voi verrata tiskipesukoneeseen, jossa vesi korvataan liuotinpohjaisella kemikaalilla ja lämmittämistä ei tarvita:

– Kappaleissa oleva suojaöljy sitoutuu konversiopintaan (Plaforization teknologia)
– Prosessi ei synnytä sakkaa
– Kemikaalista poistetaan likapartikkelit suodattamalla (liete on myrkytöntä)
– Kemikaali ei menetä tehoaan koskaan – käytön mukainen lisäys riittää

Muottivahoja ja syvävetoöljyjä käytettäessä on yhteensopivuus varmistettava.

Säilyykö 1-vaiheisen pesun laatu jatkuvassa käytössä?

Käsiteltävät kappaleet, kuten ohutlevytuotteet (suojaöljyllä tai ilman), sopivat erinomaisesti Toran 3 käsittelyyn teollisessa tuotannossa. Ratkaisu ei sovellu kalkin, oksidien tai muiden vastaavien epäpuhtauksien poistoon.

Päämiehellämme on maailmanlaajuisesti yli 250 asiakasta, jotka käyttävät 1-vaiheista (Plaforization) teknologiaa. Esimerkiksi Merchedes, Kawasaki, Canon ja JCB. Suomessa mm. liikennemerkkivalmistaja Kasken Group (ent. Laatukilpi Oy) on käyttänyt Toran 3 kastoratkaisua vuodesta 2015.

Toran 3 prosessilla saavutettavat ilmastorasitusluokat

80% Suomen teollisesta maalaamisesta mahtuu C3-M luokkaan (suolasumutesti 240t) tai alle. C3-M riittää normaaleihin ulkomaalaustarpeisiin myös Suomen rannikkoalueilla.

Esimerkkejä Toran 3 ratkaisun mahdollistamista ilmastorasitusluokista
– Kiillotettu teräs + Toran + PE maali C3-M
– Puhallettu teräs + Toran + PE maali C4-H
– Alumiini + Toran + PE maali C5-H

Lue lisää edustamiemme ratkaisujen mahdollistamista ympäristörasitusluokista.