Ratkaisuja korkeammille ympäristörasitusluokille

Monta vaikuttavaa tekijää

Maalauksen laatuun, korroosionkestoon ja maalinpysyvyyteen vaikuttaa erittäin moni yksittäinen asia/vaihe. Oikeat materiaalin muodot (mm. pyöristykset), pinta (esim. hionta/puhallus ja/tai kemiallinen esikäsittely) sekä maalivalinnat vaikuttavat saavutettavissa olevaan ympäristörasitusluokkaan. On kuitenkin huomioitava, että laatuun vaikuttaa erittäin moni muukin asia, kuten esikäsittelyratkaisun ja maalaamolaitteiston sopivuus ja puhtaus sekä säädöt, maalaajan ammattitaito, uunilämmöt, jne. Eli pelkkä kemikaalin ja maalin valinta ei yksinään takaa hyvää maalintarttuvuutta ja korrossiosuojaa.

Tiesitkö, että C3-M (Suolasumu 240 t) ympäristörasitusluokka kattaa 80% Suomessa maalattavista tuotteista olosuhdevaatimusten puolesta?

Suomen rannikko on suolapitoisuudeltaan niin alhainen, että ilmasto ei aiheuta C3-M luokkaa suurempaa yleistä vaatimusta maalausjärjestelmälle. Yleensä esimerkiksi kaivokset, vilkkaiden maanteiden varret, teollisuusympäristöt asettavat korkeampia C-luokka vaatimuksia. Samoin myös kansainväliset yrityset, mukaanlukien meriteollisuus, vaativat usein korkeampia ympäristörasitus luokkia.

Polarco Oy ratkaisuesimerkkejä eri ilmastorasitusluokille tyypillisillä maalausjärjestelmillä

Pesun, huuhteluiden ja maalauksen tarkoituksenmukaisuudella ja ylläpidolla on suuri vaikutus haluttuun laatutasoon pääsemiseksi. Alla olevat tulokset on normaalille tuotannolle jossa ei ole merkittäviä laadun epäkohtia.

1-Vaiheinen Toran

– Kiillotettu teräs + Toran + PE jauhemaali / C3-M
– Kiillotettu teräs + Toran + EP+PE jauhemaali / C3-H
– Puhallettu teräs + Toran + PU märkämaali / C4-M
– Puhallettu teräs + Toran + PE jauhemaali / C4-H
– Puhallettu teräs + Toran + Sinkkipohjainen EP + PE jauhemaali / C5-H
– Alumiini + Toran + PE jauhemaali / C5-H

Pronortec
– Teräs + esipesu + Pronortec + PE maali / 600-1000h (C5-M)